Convocatòria de pòsters per a la III Escola d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC 2023)

Ens plau informar-vos que la III Escola d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC 2023) es farà a Menorca del 28 al 31 d’agost d’enguany. En aquesta tercera edició hi col·laboraran la Universitat de les Illes Balears, la Universitat de Barcelona, l’Institut Menorquí d’Estudis, l’Institut Ramon Llull i la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

Ens fa molt contents anunciar, a més, que enguany la prof. Gemma Rigau serà qui s’encarregarà de la conferència inaugural.

L’objectiu de l’EDELC és oferir formació en lingüística catalana a aquells estudiants de grau i de postgrau que vulgueu aprofundir en aquest camp, i s’adreça especialment als estudiants que ara mateix sou en universitats de fora del domini lingüístic català i que teniu interès en la llengua catalana o que ja hàgiu començat a investigar-ne algun aspecte. L’EDELC vol afavorir les col·laboracions, les cotuteles i la creació d’una xarxa de suport en els estudis lingüístics sobre la llengua catalana.

A banda dels cursos d’introducció a diferents disciplines de la lingüística catalana (de 4,5 hores cadascun), l’EDELC inclou un espai destinat a tutories per poder aprofundir, si cal, en els continguts dels cursos, i un espai per a la presentació de treballs. Tots dos espais pretenen afavorir la interacció directa amb especialistes de l’àrea i entre estudiants.

Com en les darreres edicions, els estudiants podreu presentar-hi la vostra recerca en curs o ja acabada, en aquesta ocasió en forma de pòster. Més endavant, rebreu instruccions precises sobre com preparar i presentar els vostres pòsters.

Els estudiants de grau, de màster i/o predoctorals que estigueu interessats a presentar un treball en el marc de l’EDELC 2023 heu d’enviar la vostra proposta en català o en anglès a l’adreça que figura tot seguit, abans del dia 30 de juny de 2023:

edelc2023@gmail.com

Com en les dues darreres edicions, el millor treball, seleccionat per un jurat nomenat pel comitè organitzador local, rebrà el Premi Aina Moll, dotat amb 3.000 € i finançat per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears. Per a la selecció del millor treball, es tindran en compte tant la qualitat de la proposta enviada com la presentació que en feu en el marc de l’escola.

En cas que vulgueu optar al Premi Aina Moll, la proposta ha de ser d’una sola persona. Si el treball s’emmarca en un projecte o grup de recerca i, per tant, se n’ha beneficiat d’alguna manera, ho haureu d’especificar en un full a banda i adjuntar el consentiment de l’IP del projecte o grup a la proposta de pòster.

Documentació que cal que hi adjunteu:

***********************************************************

 • Document amb dades personals, indicant:
  • Nom i cognoms.
  • Adreça electrònica.
  • Universitat en la qual estudieu o treballeu actualment.
  • Beques de què gaudiu actualment.
  • Lloc des del qual us desplaçareu a Menorca
 • Document amb informació sobre la proposta, indicant:
  • Àrea de la lingüística en què s’emmarca la vostra proposta.
  • Títol del treball i resum de 400 paraules com a màxim.
 • Si s’escau, document en què s’especifica si el treball s’emmarca en un projecte o grup de recerca i es descriu com se n’ha beneficiat exactament, acompanyat de l’autorització de l’IP del projecte o del grup (amb signatura).

***********************************************************

Recordeu que per poder assistir a l’EDELC i presentar-hi el vostre pòster heu d’haver:

INDICACIONS ORIENTATIVES SOBRE ELS PÒSTERS

Els pòsters han de tenir una mida A0 (841 mm x 1189 mm) en orientació vertical. Els organitzadors proporcionaran el material per penjar-lo. Hi haurà sessions de pòsters el dimarts 29 d’agost d’11 a 12 h i el dimecres 30 d’agost d’11.30 h a 12.30 h. Recomanam que pengeu els pòsters a primera hora del dia i que prepareu una explicació de 3-5 minuts sobre el treball. També sol ser una bona idea dur-ne algunes còpies en format A4 per a les persones que puguin estar interessades en la vostra recerca (en aquest cas, mirau d’incloure-hi la vostra adreça de correu electrònic). En cas que vulgueu compartir enregistraments en àudio o vídeo amb els assistents, convé que dugueu el vostre ordinador portàtil amb uns auriculars.

Hi ha la possibilitat d’imprimir el pòster a Maó (Copisteria Clips). El preu de la impressió varia segons la qualitat del paper: paper òfset de 140 gr – 10,50 €, paper cartolina mat de 180 gr – 17,90 € i paper fotogràfic de 180 gr – 32 €. Podeu enviar el pòster per correu-e (copisteria@clipss.es) fins al 26 d’agost, no després. Haureu d’indicar que és un pòster per a l’EDELC 2023. El pagament es podrà fer amb targeta, indicant les dades per telèfon (+34 971 35 41 82). La copisteria es cuidarà de fer arribar tots els pòsters a la Seu de la UIB de Menorca, que és on tendrà lloc l’EDELC 2023.

A continuació trobareu el programa de les dues sessions de presentacions de pòsters:

IMPORTANT

Recordeu que podeu demanar un ajut del Programa de Mobilitat i Ajuts DRAC per a cobrir les despeses de desplaçament i, si s’escau, d’allotjament. Trobareu més informació sobre aquests ajuts en el següent enllaç:

Programa de Mobilitat i Ajuts DRAC – Xarxa Vives d’Universitats