Tallers culturals

A L’EDELC TAMBÉ ENS HO PASSAM PIPA!

Les activitats culturals i de lleure de l’EDELC

Tot i que l’EDELC sigui en línia no deixa de banda la interacció social! Un dels objectius de l’EDELC és crear una xarxa de suport entre persones d’arreu interessades per la lingüística catalana i per això, es proposen les següents activitats culturals i de lleure.

  • Diumenge 18 de juliol de 20.30 a 21 h

Concert de benvinguda a càrrec de Salvatge cor. 

  • Dimarts 20 de juliol de 21.30 a 22.30 h

Quiz de l’EDELC, un joc de de preguntes i exercicis mentals ben enginyosos, que posarà a prova l’agilitat i els coneixements lingüístics i culturals dels assistents.

  • Dissabte 24 de juliol de 19 a 20 h

Es faran dues activitats simultànies d’una hora. Cada assistent triarà l’activitat a què vol assistir.

Taller 1) Taller de cuina amb n’Esperança Serra 

Es prepararan un parell de receptes per fer-les entre tots: mongetes escaldines, granada d’albergínies, ous amb tomàtiga i amargos de coco. Aquestes receptes de cuina estan pensades per aprofitar les restes de menjar! Ja ho deien els nostres padrins: els aliments s’han d’aprofitar en totes les seves formes. El malbaratament d’aliments fa que es tudin cada any tones de productes i si tornàssim a les receptes d’antany, aprendríem a aprofitar tot el que tenim per ca nostra. Per això, en aquest taller aprendrem a fer alguns plats amb coses que solem tenir per casa, com es fa amb la majoria de receptes de la cuina mallorquina.

Taller 2) Gloses

Farem una pinzellada sobre la història i la universalitat de la glosa (poesia oral improvisada), explicarem les diferents estructures (quartetes, gloses, dècimes) i jugarem amb la rima, la mètrica, la creació d’idees, etc.